Studiereis

In april 2013 vertrok Mieke, samen met een aantal chocolatiers en Callebaut® naar Ivoorkust. Naast een bezoek aan enkele cacaoplantages en de productiefaciliteiten, kon ze ook met eigen ogen zien hoe Callebaut® zich voor de plaatselijke boeren inzet.

Ze bezocht er onder andere de Maféréschool, één van de scholen die met de ondersteuning van Barry Callebaut gebouwd werden.
De projecten van Cocoa Horizon en de Farmer Field School steunen dan weer de cacaoboeren door hen te helpen om een groter rendement te halen uit hun plantages. Dit doen ze door het combineren van gewassen. Opvallend is dat ze niet enkel onderwezen worden op het vlak van landbouw, maar dat ook onderwerpen als gezondheidszorg en hygiëne aangesneden worden.

Bekijk hier het fotoverslag
Lees het volledige reisverslag van het vakblad Brood & Banket hier.

Callebaut is trouwens 1 van de vele ondertekenaars van het Beyond Chocolate charter, een partnership dat inzet op duurzame Belgische chocolade.  Ze engageren zich om tegen 2030 onder meer om kinderarbeid aan te pakken, ontbossing tegen te gaan en te zorgen voor een leefbaar inkomen voor lokale cacaoproducenten.

Growing Great Chocolate

Callebaut® is in 2012 gestart met het Growing Great Chocolate-programma en maakte daarmee een duidelijke keuze voor de inkoop van duurzaam geteelde cacao.
Concreet werken ze aan de verbetering van de cacaobonen, maar vooral ook aan de inkomens van de 60 deelnemende coöperatieven, die meer dan 30 000 boeren verenigen in West-Afrika.

Growing Great Chocolate berust op een drievoudige aanpak om positieve verandering teweeg te brengen:
→ cacao van hoge kwaliteit telen

→ een beter inkomen geven aan de boeren
→ hun levenskwaliteit verhogen


GRAAG EEN VOORSTEL OP MAAT?

keyboard_arrow_up
Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x