Chocoladeproeverij met jouw vereniging

Proef van de wondere en fascinerende wereld van cacao.
Verhalen over Ecuador en Democratische Republiek Congo.

Samen met Trias ontwikkelde ik een chocoladeproeverij die je onderdompelt in de lekkerste smaken.
Tegelijk neem ik je op sleeptouw door het proces van boon tot reep.  Ik vertel je bovendien waarom duurzame & eerlijke handel zo belangrijk is voor boeren en boerinnen in Ecuador en D.R. Congo en welke rol inclusie speelt in de cacaoketen.  

chocoladeproeverij met jouw vereniging

chocoladeproeverij met jouw vereniging

chocoladeproeverij met jouw vereniging

Wereldwijd hebben heel wat cacaoproducenten zelden het kapitaal, de kennis en het netwerk om hun producten aan een faire prijs te verkopen. En daar wil de ngo Trias iets aan veranderen. Dat doen ze door de hindernissen van deze boeren en boerinnen weg te werken met advies, opleidingen en microkredieten. Bovendien kiezen ze er resoluut voor om ondernemers- en boerenorganisaties te ondersteunen en hun bondgenoot te zijn in het streven naar een sociaal rechtvaardige wereld.

Lees wat anderen over onze chocoladeworkshops zeggen

Omdat vrouwen, jongeren en andere minder geprivilegieerde groepen vaak nog meer hindernissen moeten overwinnen, wordt er extra op hen gefocust. Trias zet bovendien ecologische duurzaamheid en weerbaarheid tegen de wereldwijde gevolgen van de klimaatverandering hoog op de agenda.
Al meer dan 50 jaar is Trias actief in verschillende landen in Azië, Latijns-Amerika en Afrika. Hier versterkt de ngo o.a. heel wat coöperaties van cacaoboeren.

chocoladeproeverij met jouw vereniging

chocoladeproeverij met jouw vereniging

chocoladeproeverij met jouw vereniging

Praktisch

Duur: ongeveer 2 uur
Deelnemers: Voor groepen vanaf minimum 20 personen
Materiaal: Voorzie een witte muur of scherm om op te projecteren, een glas water per deelnemer en een microfoon en geluidsinstallatie
Kostprijs: €350 per workshop. (incl. honorarium spreker, vervoersonkosten spreker en onkosten Trias)
Maar als bevoorrechte partners van Trias vragen we afdelingen van Markant, Neos, UNIZO, Landelijke Gilden, Ferm, Boerenbond, Groene Kring en KLJ slechts een gift van minimum €100 op BE45 7363 3333 3389. 

Daarnaast betalen jullie voor de ingrediënten nog € 10/deelnemer rechtstreeks aan de lesgever. 

Bekijk de flyer.

Heb je nog vragen, bel of mail onze contactpersoon bij Trias, Karel Billiet.  Je kan hem bereiken op het nummer 02 548 01 30 of 0494 48 18 59, of stuur hem een mailtje karel.billier@trias.ngo.GRAAG EEN VOORSTEL OP MAAT?

keyboard_arrow_up
Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x