Ingrediƫnten:
- 100 gram chocolade (melk of puur)
- 2 eidooiers
- 40 gram melk
- 40 gram boter
- 100 gram eiwitten
- 100 gram suiker
Werkwijze:
- Giet melk en chocolade in een kom en warm op in de microgolf. Zet het wattage laag, zo zal je chocolade niet verbranden.
- Roer het mengsel tot een gladde massa.
- Voeg de dooiers toe en roer de massa flink op.
- Doe er nu de boter in kleine stukjes bij en roer tot ze in de chocolademassa zijn opgelost.
- Klop de eiwitten op tot een merengue, in een vetvrije pot en wanneer deze volume heeft voeg je in 3 keer de suiker toe.
- Klop tot de suiker is opgelost in de merengue.
- Spatel het eiwitschuim (de merengue) voorzichtig en geduldig toe aan het chocolademengsel, maak er een mooie gladde massa van.
- Schep in potjes en laat opstijven in de koelkast, minstens 4 uur voor het degusteren.
Smakelijk & geniet!
Uiteraard zijn we curieus naar jullie ervaringen, foto's en verhalen! Vertel er over op social media en gebruik de #chocolockdown en #chocolatuti. De meest creatieve posts krijgen een vermelding op onze wall !