Ingrediƫnten:

  • 100 gram chocolade (melk of puur)
  • 2 eidooiers
  • 40 gram melk
  • 40 gram boter
  • 100 gram eiwitten
  • 100 gram suiker

Werkwijze:

  • Giet melk en chocolade in een kom en warm op in de microgolf. Zet het wattage laag, zo zal je chocolade niet verbranden.
  • Roer het mengsel tot een gladde massa.
  • Voeg de dooiers toe en roer de massa flink op.
  • Doe er nu de boter in kleine stukjes bij en roer tot ze in de chocolademassa zijn opgelost.
  • Klop de eiwitten op tot een merenque, in een vetvrije pot en wanneer deze volume heeft voeg je in 3 keer de suiker toe.
  • Klop tot de suiker is opgelost in de merengue.
  • Spatel het eiwitschuim (de merengue) voorzichtig en geduldig toe aan het chocolademengsel, maak er een mooie gladde massa van.
  • Schep in potjes en laat opstijven in de koelkast, minstens 4 uur voor het degusteren.

Smakelijk!



Gebruik zeker geen chocolade met een te laag cacaopercentage, liefst met 54% cacao of hoger.  Hoe hoger het percentage, hoe intenser de chocoladesmaak.



GRAAG EEN VOORSTEL OP MAAT?

keyboard_arrow_up
Webshop by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x